Meer resultaten voor kleding betekenis

kleding betekenis
Kledingvoorschrift Wikipedia.
Een houseparty waarbij van feest tot feest de voorschriften kunnen wisselen. Een advocatenkantoor waarbij de daar werkzame heren in pak en dames in mantelpak gekleed gaan. Een reclamebureau waarbij de kleding een zekere creativiteit of individidualiteit moet uitstralen. Een kantoor van een industriële onderneming netjes maar niet noodzakelijkerwijs in pak. Een school waar extravagante of uitdagende kleding en kapsels geweerd worden. Gebedshuizen waar volledige lichaamsbedekking vereist is voor zowel mannen als vrouwen. Vrijmetselarij waar afhankelijk van obediëntie of loge voor de heren een rokkostuum een smoking of stadskledij vereist is. Voor de dames geldt vaak een lange jurk meestal in het zwart. Formeel of informeel bewerken. Soms wordt een kledingvoorschrift in formele regels vastgelegd. Het kan bijvoorbeeld in het personeelsreglement van een bedrijf opgenomen zijn.
Kledij / kleding / kleren.
Kleding of kleren heeft de voorkeur in deze zin. Kledij is ook correct maar heeft een beperkter gebruik dan kleding of kleren. Kledij komt in de betekenis kledingstukken of wijze van gekleed gaan vooral in België voor. Het woord wordt zeker in Nederland maar ook wel in België als formeel of ouderwets beschouwd. Kleding en kleren zijn neutrale woorden voor stukken textiel ter bedekking van het lichaam kledingstukken. Kleding kan ook worden gebruikt voor de wijze van gekleed gaan. Deze woorden komen vaak in samenstellingen voor. 1a Alle kleding die u naar de tweedehandswinkel brengt moet gewassen en gestreken zijn. 2 Veel jonge moeders vinden het leuk om zelf kleren te maken voor hun kinderen.
Kleren 6 definities Encyclo.
wat je om je lichaam draagt vb als ik thuiskom doe ik eerst mijn oude kleren alleen meervoud aan Synoniemen kleding kledij. de kleding of kledingstukken. kleding toon de herkomst via de etymologiebank. Jaar van herkomst 1521 WNT voering II. 1 Bedekking 2 Confectie 3 Dos 4 Draagbaar textiel 5 Dracht 6 Garderobe 7 Gebruiksgoed 8 Gedragen textiel 9 Gewaad 10 Goed 11 Habijt 12 Klederdracht 13 Kloffie 14 Kostuum 15 Kledij 16 Kleding 17 Levensbehoeften 18 Levensbenodigdheid 19 Lichaamsbedekking 20 Omhulsel 21 Ondergoed 22 Outfit 23 Plunje 24 Tenue 25 Textiel 26 Toi.
Kleding 9 definities Encyclo.
Objecten die door mensen worden gedragen ter verwarming bescherming of verfraaiing of als symbool. Categorie Kleding Kleding TOPTERM. Het idee dat vooral vrouwen erecodes schenden of seksueel geweld uitlokken door de wijze waarop ze zich kleden is wijdverbreid. In sommige landen vooral die van de islam krijgen vrouwen wrede straffen opgelegd wanneer zij kledingcodes overtreden. Saudi-Arabië worden de voorschriften afgedwongen door de religieuze staatspolitie. Een van de branchegroepen. wat je om je lichaam draagt vb wat voor kleding draag jij op het feest?
Kledij 3 definities Encyclo.
SpellingCorrect gespeld kledij komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taa. wat je om je lichaam draagt vb in deze kledij kun je niet bij oma op bezoek Synoniemen kleding kleren.
Mode Wikipedia.
De nieuwste herenmode in Parijs anno 1831. De nieuw gekozen modekoningin van New York Estelle Storms 1932. Modeshow anno 1958 van katoenen kleding te Amsterdam georganiseerd door de Nederlandse katoenindustrie. Bioscoopjournaal uit 1974 met aandacht voor de hernieuwde belangstelling die er toen was voor de mode uit de jaren twintig de zogenaamde oma-jurken. Mode is Frans Latijn modus en betekent manier of wijze. 1 Mode en kleding. 2 Verklaring voor het verschijnsel mode. 3 Uitbreiding begrip mode. Mode en kleding bewerken. In de mode zijn betekent dat een verschijnsel op een bepaald moment aantrekkelijk wordt gevonden.
Gratis woordenboek Van Dale.
Nederlands / Spaans nl-sp. Spaans / Nederlands sp-nl. Nederlands / Italiaans nl-it. Italiaans / Nederlands it-nl. Nederlands / Portugees nl-pt. Portugees / Nederlands pt-nl. Nederlands / Zweeds nl-zw. Zweeds / Nederlands zw-nl. Je hebt gezocht op het woord kleding. kl e ding de v 1 kleren. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis. U krijgt direct en zonder verdere verplichtingen drie dagen toegang tot de beste taalhulpmiddelen van Van Dale. Het gratis onlinewoordenboek bevat een beperkt aantal woorden en mogelijkheden. Voor meer woorden en functionaliteiten klik hier en probeer gratis en zonder verplichtingen de Dikke Van Dale Online. Klik hier om te rijmen op kleding in het Van Dale Rijmwoordenboek. Van Dale Uitgevers 2017.
Betekenis kleding.
Je kunt ook zelf een definitie van kleding toevoegen. Kleding ook kledij of kleren een syncope van klederen is lichaamsbedekking voor mensen in essentie nodig voor het behoud van lichaamswarmte. Andere mogelijke redenen voor het dragen van kleding in het algemeen of van speciaal ontworpen kleding Het bieden van bescherming bij bepaalde beroepsuitoefening. Het herkenbaar maken van het uitoefenen v Bron nl.wikipedia.org. zelfstandig naamwoord wat je om je lichaam draagt. Voorbeeld wat voor kleding draag jij op het feest? synoniemen kleren kledij Bron www.muiswerk.nl.
kleding / kledij / kleren taaltelefoon.be. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Tips voor klare taal. kleding / kledij / kleren. kleding / kledij / kleren. Kleding en kleren zijn neutrale woorden voor stukken textiel ter bedekking van het lichaam kledingstukken. Die woorden komen vaak in samenstellingen voor. Kleding kan ook worden gebruikt voor de wijze van gekleed gaan. Steeds meer kijkers klagen over de kleding / kleren van presentatoren. Hij draagt altijd merkkleding / merkkleren. Beenwarmers vindt u bij de sportkleding / sportkleren. Je kleding zegt veel over je smaak en je persoonlijkheid. Kledij wordt vooral in België ook geregeld gebruikt in de algemene betekenis kledingstukken of wijze van gekleed gaan.

Contacteer ons